15cm gyalult borovi deszka kerítésnek

Sokan felteszik maguknak a kérdést, hogy vízszintesen vagy függőlegesen használnák a kerítéselemeket.

A mai modern házakhoz modern kerítés illik ami általában kő vagy tégla pilléreket jelent közé pedig borovi fenyő deszkákat. Nagy divat a vízszintesen felhelyezhető négy oldalt gyalult deszkák kb 2m oszloptávolsággal.

Nálunk kapható 10cm 15 cm 20cm szélességben 4m hosszig tetszőlegesen méretre vágva, jó minőségű osztrák borovifenyő deszkából.

10cm  szélességben  br 430ft/fm áron

15cm  szélességben  br  630ft/fm  áron

20cm  szélességben  br  830ft/fm  áron gyalultan egységesen 21mm vastagon.

Lazúrozás alaplépései

Nem mérettartó felület, sokszor találkozunk ezzel a kifejezéssel, de mit is jelent? Egyszerűen minden ami fa és kezelnünk kell. A vékony lazúrokat használjuk kültérre azokra a bizonyos nem mérettartó felületekre. A vékony lazúrok lényege ,hogy jól beivódjanak a fába a lehető legmélyebben és ne alkossanak szilárd felületet mint pl a lakkok, vagy a vastaglazúrok, melyeket inkább beltérben használunk vagy védett helyeken pl  lépcső, fa nyílászárók,zsalugáterek asztalok  stb. Legkönnyebb alkalmazni a fenyőfélékre mert nagyon könnyen felveszik az anyagot , de még itt is érdemes finom csiszolópapírral kissé felérdesíteni a felületet/120/. Keményfánál/ tölgy, bükk/érdemes a fa struktúrája miatt erősebb csiszolóvásznat használni/50/ a száliránynak megfelelően a felületet érdesíteni.

 

 

 

2019-től lazúrozva is rendelhetőek a lécek

Örömmel értesítjük kedves vevőinket, hogy 2019 februárjától a kerítéslécek, virágládák, borovi deszkák kérhetőek felületkezeléssel is. Cégünk MILESI kültéri vékony lazúrjait fogja  fogja alkalmazni. Bővebb információ 2019 januárjától, folyamatosan.

 

2019 ben Már Bükk, Tölgy és borovi fenyő a kerítésléc választék

Örömmel értesítjük a régi és ú vevőinket és partnereinket ,hogy 2019- ben már a tölgy és borovi fenyő mellé már Bükkből is elérhetőek a kerítéslécek. A borovi lécek 9,6cm szélesek.

Több új minta is érkezik, tovább bővül a választékunk. Boroviból lesz a négy oldalt gyalult fózolt 15cm és 20 cm szélességben 4m hosszban. Ezen kívül táblásított borovi  bükk lapok konyhai pultok akácból bükkből.

 

 

Kerítéslécek közti távolság

Az optimális távolság kiválasztása, igazából a saját igényeink szerint történik. Általában 9cm széles lécekből 1m hosszra 8-9db szoktak javasolni. Természetesen ha valaki teljes takarást kíván elérni a kerítéselemekből, deszkákból, lécekből akkor lehet ezt a távolságot akár 5mm is csökkenteni. Az első kerítéslécet függőlegesen vízmérték segítségével felrakjuk az utolsót pedig egy pillanatszorítóval, a kettő közé zsinórt feszítünk és a többi léc tetejét ehhez állítva rakjuk fel.  Amennyiben kiválasztottuk a köztes távolságot, akkor egy olyan vastag betétlécet kell készíteni aminek minden oldala párhuzamos. Ezt a lécet ismételten a már felrakott és a felrakásra váró léc közé helyezzük az újat rögzítjük és kezdjük előröl.Elég minden 4-5 darabnál a függőt ellenőrizni.

 

Milyen anyagból legyen a kerítésünk?

Elsőként ezt kérdezzük magunktól vajon milyen anyagból legyen a kerítésünk, kerítéslécünk teraszlécünk.Válasz nem egyszerű.Magyarországon a nagy hőingadozás miatt szinte minden a felületkezelésen múlik a kültéri fa termékeknél.Választhatunk jól megmunkálható, nem vetemedő keményfák közül /tölgy/ vagy akár  borovi és vörösfenyő kínálatból a kerítésünkre.Időtállóságban , megfelelő lazúrozás /vékony/ mellett nagy különbségeket nem tapasztalhatunk.Általában a keményfák nehezebbek, homogénebbek szemben a borovi fenyő sokszínű de egészséges csomosságával. Nálunk nagy divat még az akác a lombos fák társaságából , de sajnos közel sem olyan jól megmunkálhatóak és nagyon nagy a vetemedés mértéke szinte minden darabnál. Sokat lehetne még írni, ezen témáról de 20éves tapasztalatunk alapján azt javaslom mindenki a saját ízlése szerint válasszon.